Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Затверджено план розвитку системи eHealth

Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров спільно з Міністром охорони здоров’я Зоряною Скалецькою погодили спільний план пріоритетів та дій щодо розвитку системи eHealth.
Затверджено план розвитку системи eHealth

У розробленні єдиного плану дій, зокрема, взяли участь представники Національної служби здоров’я України, Асоціації eHealth, профільних громадських організацій, розробників інформаційних систем та проектів міжнародної технічної допомоги.

ʺВажливо поєднати зусилля органів влади та приватного бізнесу, а також міжнародних партнерів, щоб приймати ефективні рішення, які сприятимуть розвитку електронної медицини. У нас є чіткий план дій, який має бути виконаним у конкретні строки. А також призначено відповідальних за кожен пункт, тож ніяких зволікань і відмовокʺ, – наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

План дій передбачає 14 кроків, зокрема затвердження концепції електронної системи охорони здоров’я, проведення аудиту існуючих інформаційних систем та реєстрів у сфері охорони здоров’я та визначення плану запровадження стандартів зберігання і передачі медичної інформації.

ʺНадзвичайно важливо, що у нас – єдине бачення того, як рухатись далі та співпрацювати разом для продовження реформи охорони здоров’я, у якій еНealth – важлива складоваʺ, – зауважила Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ