Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завершено реконструкцію аеродрому Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького

Сьогодні, 15 травня, завершено реконструкцію злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького, що передбачала її продовження із 2510 м до 3305 м. Про це повідомила прес-служба аеропорту.

Відтак, на злітній смузі встановлено найсучасніше світосигальне обладнання , інструментальну систему посадки ILS, метео- та радіо- системи, котрі застосовуються і в аеропортах Мюнхена, Дубаї, Осло, Барселони та ін.

Таким чином аеродром Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького отримав II категорію Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО), що означає готовність приймати літаки навіть в складних метеорологічних умовах, коли горизонтальна видимість не перевищує 400 м.

Завершення реконструкції злітно-посадкової смуги дозволяє приймати пасажирські судна класу «D» та збільшити пропускну здатність смуги з 8 до 20 літаків за годину.

Довідка.

Станом на сьогодні з Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького здійснюють рейси 10 іноземних та 3 українських авіаперевізники. Кількість міжнародних напрямків – 10 (Москва; Варшава; Неаполь; Відень; Мюнхен; Прага; Стамбул; Тімішоара; Дортмунд; Венеція)

Реконструкція злітно-посадкової смуги розпочаласьв квітні 2009 року.Проектом було передбачено реконструкцію існуючого перону №1 та будівництво нового перону №2, виділення  24 місць для стоянок повітряних суден.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ