Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Завершено зйомки першої серії серіалу «Козаки. Навколо світу»

Завершено зйомки першої серії серіалу «Козаки. Навколо світу», - прес-служба Держкіно.

Державна студія «Українська студія анімаційних фільмів» завершила знімальний період першої серії нового анімаційного серіалу «Козаки. Навколо світу», що створюється за підтримки Держкіно України.

У цьому циклі три легендарних героя – Тур, Грай та Око – подорожують світом: в Австралію, Індію й Америку. Одне із завдань анімаційного серіалу – донести глядачам 4-12 років український наратив і познайомити їх з різними країнами в розважальній формі.

Режисером серіалу є Марина Медведь. Одним із елементів звукового супроводу мультфільму стала пісня гурту «КOZAK SYSTEM» «Козак містом йшов».

Вперше запорізькі козаки силач Тур, здоровань Грай і коротун Око з’явилися на екрані в 1967 році, їх створили режисер Володимир Дахно і художник-постановник Едуард Кирич на студії «Київнаукфільм». Едуард Кирич працює і над нинішнім серіалом. За п’ятдесят років було створено 10 циклів про трьох українських козаків.

Анімаційний серіал «Козаки. Навколо світу» став переможцем 4-го конкурсного відбору Держкіно. Загальний хронометраж мультфільму – 39 хвилин, 3 епізоди по 13 хвилин. 

Прем’єра відбудеться наприкінці 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ