Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра - вирішальне судове засідання по забудові на Знесінні

У вівторок, 26 червня, об 11.00 відбудеться вирішальне судове засідання щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу 8-ми об'єктів колишньої військової частини (вул.Довбуша, 15). Про це повідомили представники ініціативи "Врятувати Знесіння".

Як стверджують активісти,дане нерухоме майно було незаконно продано підприємству “Будінвест”, а згодом перейшло у власність до ТзОВ “Архібуд”.

Засідання відбудеться в Господарському суді Львівської області (вул.Личаківська, 128, суддя Юркевич М.В.).

На попередніх засіданнях було розглянуто справу по суті, й очікується, що 26 червня Господарський суд винесе остаточне рішення у цій справі.

Дана судова справа здійснюється за позовом заступника військового прокурора Західного регіону України в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до ДП Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт» - Державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство «Спецтехноекспорт», та Товариства з обмеженою відповідальністю виробничого підприємства «Будінвест» про визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна (будівель, споруд) від 20.04.2006р., укладеного між «Спецтехноекспортом» та «Будінвестом». Йдеться про майно колишньої військової частини за адресою вул. Довбуша, 15.

В обгрунтування позовних вимог прокурор покликається на відсутність спірного майна серед переліку, затвердженого Кабінетом Міністрів України, яке підлягає приватизації та продажу на конкурсній основі.

Наявність власного (хоча і незаконно відчуженого) майна на ділянці Довбуша, 15, дозволяє “Архібуду” й далі претендувати на дану територію, попри скасування договору оренди з ЛМР (що відбулося 7 квітня 2017). Тому вівторкове засідання є дуже важливим етапом в боротьбі із незаконною забудовою парку “Знесіння”. Захисники парку закликають журналістів і громадськість приходити до залу суду, стежити за судовим засіданням та поширювати інформацію.

В понеділок, 25 червня о 14:30 та 14:50 в Господарському суді (вул.Личаківська, 128, суддя Березяк Н.) відбудуться два засідання, на яких буде розглянуто скаргу Військового прокурора Західного регіону України щодо бездіяльності Галицького відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області у справі визнання недійсним договору оренди землі від 11 грудня 2008 року та витребування з чужого незаконного володіння земельну ділянку площею 2,8939 га. ТзОВ “Архібуд”, у свою чергу, подало заяву в суд із проханням зупинити виконання наказу №5015/2804/12 виданого 28.09.2017 про витребування даної земельної ділянки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ