Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра Львів попрощається ще з трьома героями

У середу, 19 червня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Андрій Пилипович, Андрій Пилипишин, Рубен-Владислав Мхітарян захищали Україну від російських окупантів.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Воїнів Андрія Пилиповича та Андрія Пилипишина поховають на Личаківському кладовищі, воїна Рубена-Владислава Мхітаряна – на Голосківському кладовищі, повідомляють в ЛМР. 

Біографічні довідки захисників

Андрій Пилипович («Лис») (27.08.1969-18.05.2024) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №77 м. Львова з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності. Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка» (тоді – Інститут). Під час навчання впродовж року проходив військову службу в армії на Житомирщині.

Згодом працював у Відкритому акціонерному товаристві «Львівський завод телеграфної апаратури». У 2000 році разом із родиною перебрався до Іспанії. Тут прожив понад 20 років, працював на ремонтно-будівельних і сантехнічних роботах. Добре володів іспанською та польською мовами. У вільний час любив рибалити та ходити на прогулянки з улюбленою собакою.

Напередодні повномасштабного вторгнення повернувся на Батьківщину. Наприкінці травня 2023 року став на захист держави від російських окупантів до лав 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Проходив службу на посаді заступника командира бойової машини.

У Андрія Пилиповича залишилися батьки, дружина, син та сестра.

Андрій Пилипишин (05.02.1988-08.06.2024) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №70 Львівської міської ради, згодом вступив до Заставненського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Львівської області.

Після завершення навчання працював на пекарні у Львові. У вільний час захоплювався співом та рибальством, впродовж усього свого життя мріяв працювати у правоохоронний органах. За словами родини, був надзвичайно веселою та позитивною людиною, обожнював жартувати.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від російських окупантів. Виконував бойові завдання із захисту територіальної цілісності та незалежності держави на Донеччині у складі 67-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Андрія Пилипишина залишилися бабуся, мама, дружина, троє дітей та сестра. 

Рубен-Владислав Мхітарян (25.08.1992-16.06.2024) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №52 Львівської міської ради. Здобув освіту у Вищому професійному училищі №20 міста Львова.

Після завершення навчання почав займатися будівельно-ремонтними роботами. Спершу працював у Франції, а згодом продовжив займатися ремонтами у Львові. У вільний час захоплювався комп’ютерними технологіями та хіп-хоп музикою.

Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від загарбників. Після завершення вишколу проходив військову службу на посаді бойового медика у складі 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Виконував завдання на території Запорізької і Донецької областей та двічі отримував складне поранення.

У Рубена-Владислава Мхітаряна залишилися батьки, дві сестри та племінниця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ