Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Завтра Львів попрощається з чотирма Героями

У суботу, 5 серпня, Львів попрощається з чотирма військовослужбовцями. Роман Міськів, Михайло Ковальський, Володимир Лашин, Глеб Воєвутко захищали Україну від російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Гарнізонний храм аап. Петра і Павла. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону військових розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. 

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

Роман Міськів (10.11.1989-01.08.2023) Львів’янин.

Роман Міськів

Навчався у колишній Середній загальноосвітній школі №59 міста Львова. Здобував освіту на історичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка.

У мирний час працював спеціалістом деревообробної справи у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Факро Львів».

Активно займався спортом, захоплювався велопоїздками та музичним мистецтвом.

Із травня 2023 року проходив військову службу у складі 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Романа Міськіва залишилися батьки, брат з нареченою, племінники та хрещені діти.

Михайло Ковальський (29.08.1989-02.08.2023) Уродженець Благодарівки Миколаївської області. Згодом родина переїхала до Львова.

Михайло Ковальський

У ранньому віці втратив батька, а згодом і маму. Навчався у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Червоноградська загальноосвітня школа-інтернат». Закінчив Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне політехнічне училище», здобув професію «слюсар з ремонту автомобілів».

У мирний час працював в Одеській області в одному із місцевих відпочинкових комплексів.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував бойові завдання у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Михайла Ковальського залишилися брат та три сестри із родинами.

Глеб Воєвутко (20.06.2001-11.11.2022) Уродженець міста Маріуполь Донецької області. 

Глеб Воєвутко

Навчався у Комунальному закладі «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №67 Маріупольської міської ради Донецької області». Закінчив Маріупольський електромеханічний фаховий коледж за спеціальністю «Монтаж і обслуговування електричних машин і апаратів». Також здобував освіту у Харківському національному університеті міського господарства. 

Після завершення навчання протягом певного періоду працював за кордоном. У вільний час захоплювався електромеханікою. 

Із початком повномасштабного вторгнення за власним бажанням підписав контракт із Збройними Силами України. Після проходження навчань боронив територіальну цілісність та незалежність держави у лавах 22-го окремого мотопіхотного батальйону 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України. 

У Глеба Воєвутка залишилися батьки.

Володимир Лашин (13.05.1983-01.08.2023) Львів’янин. 

Володимир Лашин

Навчався у Середній загальноосвітній школі №84 імені Блаженної Йосафати Гордашевської. Здобув освіту у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського. 

Після завершення навчання проходив військову службу в Харкові у лавах Національної гвардії. 

Спершу працював у Приватному підприємстві «Рекламна агенція «Прес-Тайм», а згодом займався приватним підприємництвом. Протягом останнього періоду працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Техноваги». У вільний час захоплювався рибальством, був кандидатом у майстри спорту зі стрільби з лука. 

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав територіальної оборони. Боровся із загарбниками на східному напрямку у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. 

У Володимира Лашина залишилися батьки, дружина, двоє синів та сестра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ