Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заява речника ЄС щодо спроб проведення Росією призову в Криму

У незаконно анексованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Російська Федерація здійснює примусовий призов мешканців півострова на військову службу.

Це — частина  безперервних зусиль, спрямованих на підрив суверенітету та територіальної цілісності України. Це також чергова спроба примусової інтеграції незаконно анексованого Криму та міста Севастополь до складу Російської Федерації. Такі дії є порушенням міжнародного гуманітарного права. Російська Федерація має керуватися принципами міжнародного права і зобов'язана забезпечити захист прав людини на півострові.

ЄС не визнає і не визнаватиме незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Європейський Союз і надалі очікує, що Росія припинить усі порушення міжнародного права на Кримському півострові. 6 жовтня під час саміту між Україною та ЄС лідери Європейського Союзу рішуче заявили про те, що ЄС є непохитним у своїй підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також застосувала санкції проти осіб, причетних до безперервних порушень міжнародного права.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ