Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Заяви про збільшення пенсій на 50% - чистої води популізм

Міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв суттєве зростання пенсій та заробітної платні, однак, не повідомив головного – за які ресурси може відбутися таке колосальне зростання. Таку думку висловив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка. Повідомив інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України.

За його словами, вже зараз дефіцит державного бюджету становить 35 млрд. грн., а обіцяне зростання просто штовхне його в прірву.

«Думаю, на сьогодні всім набридли такі популісті заяви. Якщо мислити раціонально - країна зараз не має коштів для такого стрімкого росту виплат пенсіонерам та бюджетникам. Ми можемо підвищувати поступово, коли є реальні економічні показники для цього, однак відразу на 50 % - чистої води популізм, який потягне зростання дефіциту бюджету до небачених раніше показників.

 Великі військові витрати та підвищення навіть на 5% пенсій та зарплат бюджетників і дали на сьогодні дефіцит у 35 млрд. грн. Тому, якщо знову друкуватимуть кошти на пенсії та зарплати, то у нас дефіцит буде рекордний за всі роки», - повідомив Кукуріка і додав, що міністру слід більш обґрунтованіше відноситись до такого роду заяв.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева запропонував підвищити пенсії на зарплати на 50% за рахунок відокремлення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати. На його думку - саме це і дало б такий ріст виплат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ