Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України з футзалу виявилася сильнішою за Хорватію у другому матчі

Підопічні Олександра Косенка зуміли здолати опір суперника у повторній зустрічі.

Стартовий склад нашої команди у цьому поєдинку видозмінився майже на 100%. Лише Шотурма вийшов на паркет з перших секунд у двох матчах поспіль. Щодо суперників, то Мато Станковіч у воротах змінив Башковіча на Пріміча, а серед універсалів Каньюх з'явився замість Перішича.

Українці почали створювати небезпеку біля воріт суперника вже з перших секунд. Разуванов отримав пас від Королишина та виборов м'яч у боротьбі з Джурашем та Каньюхом. Однак, м'яч після удару Володимира пролетів вище воріт.

На 5-ій хвилині «жовто-сині» гостро розіграли введення з-за бокової. Педяш знайшов пасом Микитюка, але м'яч після пострілу Миколи пройшов повз ворота.

Натомість, за 3 хвилини господарі майданчику вперше вразили ворота Пріміча. Чекол невдало розпочав атаку своєї команди, м'яч підхопив Корсун та віддав на Шотурму, який з гострого кута переправив м'яч у ворота суперника.

Атаки нашої збірної не припинялися. Сорокін на фланзі чудово накрутив суперників і відкотив на Журбу, який потужно пробив здалеку. Кіпер хорватів з пострілом впорався.

На 13-ій хвилині підопічні Олександра Косенка подвоїли перевагу у рахунку. Зробили це гравці, які вийшли у третій четвірці. Радевич на фланзі обіграв суперника та віддав на Фаренюка. Артем скинув м'яч під удар Педяшу. І якщо з пострілом Олександра Пріміч впорався, то після добивання від того-таки Фаренюка м'яч вдруге побував у сітці хорватських воріт.

Ще один небезпечний момент також створили Радевич на пару з Педяшем. Віталій зробив асист після кутового, а Олександр потужно пробив в один дотик. Вкотре вдало зіграв воротар хорватів.

Перший небезпечна нагода для гостей виникла на 17-ій хвилині. Зі штрафного пробив Каньюх, але Євген Іваняк відвів небезпеку від своїх володінь.

За дві хвилини команда Мато Станковіча просто зобов'язана була забивати. Королишин віддав неточну передачу під час розіграшу штрафного удару, м'яч підхопив Джураш і точним пасом вивів віч-на-віч Матаю. Ворота господарів врятувала стійка.

Після перерви шанс на гол після пасу Журби отримав Салтанов, але Пріміч ногою перевів м'яч на кутовий.

Натомість, у складі хорватів у другому матчі поспіль міг відзначитися Джураш, який виборов м'яч у Журби, і з близької відстані пробивав по воротах. Від пальців Іваняка м'яч вилетів за межі поля..

На 25-ій хвилині сольний прохід флангом від Микитюка завершився його фірмовою гарматою. Кіпер гостей не без проблем впорався з цим пострілом.

Ще по моменту, аби відзначитися мали Фаренюк, Королишин та Корсун, але й в цих епізодах Пріміч зіграв надійно.

Натомість, на 31-й хвилині виручити свою команду Зоран не зумів. Журба обігрався з Білоцерківцем та отримав пас у відповідь, після чого його у штрафному майданчику збив Хорват. Сам Сергій і виконав вирок з шестиметрової позначки, встановивши на табло рахунок 3:0.

За хвилину свій шанс отримали гості. Сутон чудовим пасом вивів Вукеліча віч-на-віч з Іваняком, але Євген зумів зблизитися з суперником та ліквідував загрозу.

На 36-ій хвилині підопічні Станковіча сфолили вшосте, і господарі отримали шанс на дабл-пенальті. Втім, з десятиметрової позначки Королишин не зумів переграти Пріміча.

Після цього хорвати пішли у наступ з п'ятим польовим, але відіграти бодай гол не зуміли. Тож, 3:0 – впевнена перемога команди Олександра Косенка.

У післяматчевому коментарі головний тренер збірної України зазначив, що нині ведуться перемовини щодо наступних спарингів нашої команди. Ймовірними суперниками для вересневих матчів можуть стати збірні Румунії та Грузії.

Україна – Хорватія – 3:0 (2:0)

Голи: Шотурма (8), Фаренюк (13), Журба (31, пен.)

Попередження: Разуванов (14) – Хорват (31), Матая (36)

Нереалізований дабл-пенальті: Королишин (36)

Україна: Євген Іваняк (к) – Ігор Корсун, Петро Шотурма, Тарас Королишин, Володимир Разуванов, Микола Білоцерківець, Сергій Журба, Ігор Салтанов, Дмитро Сорокін, Артем Фаренюк, Олександр Педяш, Микола Микитюк, Віталій Радевич, Дмитро Литвиненко

Хорватія: Зоран Пріміч – Душко Мартінац (к), Давор Каньюх, Маро Джураш, Матей Хорват – Степан Перішич, Лука Сутон, Нікола Гудашич, Крістіан Чекол, Йосіп Юрліна, Давід Матая, Фран Вукеліч, Філіп Башковіч

Асоціація футзалу України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ