Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України з веслування завоювала "срібло" і "бронзу" на чемпіонаті світу

Збірна України з веслування на байдарках і каноє завоювала свої перші медалі чемпіонату світу-2018 у португальському Монтемор-у-Велью, - Дзеркало тижня.

Українські байдарочниці Марія Кичасова-Скорик і Анастасія Горлова першими завоювали "бронзу".

У двійці на дистанції 200 м дівчата вийшли вперед вже на старті дистанції, але за 50 метрів до фінішу німецький і новозеландський екіпажі наздогнали українок і, в підсумку, залишили Кичасову-Скорик і Горлову з "бронзою" чемпіонату світу – 37,294 з (+0,137 с).

Зазначимо, що ця медаль стала першою першою в кар'єрі спортсменок на першості світу. У 2017 році вони стали чемпіонками Європи в Пловдиві, а на чемпіонаті світу в Рачиці не зуміли фінішувати.

Далі каное-четвірка у складі Юрія Вандюка, Андрія Рибачка, Олега Боровика і Едуарда Шеметило посіла друге місце. Українські спортсмени відмінно стартували в заїзді і лідирували на першій половині дистанції, але потім екіпаж збірної Росії додав і зумів вийти на перше місце. У результаті, українські каноїсти стали срібними призерами на дистанції 500 м – 1:36.726 хв (+1.120 с).

Для Шеметило ця медаль є вже третьою нагородою чемпіонату світу. У минулому році в Рачиці він став бронзовим призером, а в 2015 в Мілані завоював "срібло" у каноє-четвірці на 1000 метрів. У свою чергу, Вандюк, Рибачок і Боровик на минулому чемпіонаті Європи-2018 завоювали "срібло", а четвертим в екіпажі на 500 м був Олександр Сівков. Це їх перша медаль чемпіонатів світу.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ