Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірні України посіли восьмі місця на чемпіонаті Європи з баскетболу

В Дебрецені, Угорщина завершився 5-й чемпіонат Європи з баскетболу 3х3, в якому взяли участь жіноча та чоловіча національні збірні України.

Жіноча збірна у складі Ганни Рульової, Анни Ольховик, Євгенії Спітковської та Христини Філевич дійшла до чвертьфіналу. У першому раунді плей-оф команда Володимира Холопова поступилась в овертаймі збірній Латвії.

В підсумку наша команда з 1 перемогою в 3 матчах посіла 8 місце на турнірі, продемонструвавши показник 15.3 очка за гру. Найрезультативнішою у складі української збірної на цьому турнірі стала Анни Ольховик, яка за 3 гри набрала 19 очок.

Перемогла на чемпіонаті Європи команда Франції, яка у фіналі перемогла іспанок. Третє місце у збірної Латвії, яка не пустила нашу команду у півфінал.

Чоловіча збірна України у складі Дмитра Липовцева, Антона Давидюка, Ернесто Ткачука та Дениса Носкова також зупинились у чвертьфінальному раунді чемпіоната Європи.

У першому раунді плей-оф команда Олега Юшкіна поступились чинним чемпіонам Європи команді Сербії, яка захистила свій титул у фіналі з Францією.

Третє місце посіла команда Литви. Українська збірна в підсумку стала 8-ю, пропустивши вперед Угорщину, Австрію та Польщу за рахункок гіршого показника середньої кількості набраних очок за матч (14.3).

Найрезультативнішим гравцем нашої команди на чемпіонаті Європи став Антон Давидюк, який в трьох матчах набрав 15 очок.

Нагадаємо, Світоліна вперше в кар'єрі вийшла до чвертьфіналу US Open.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ