Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Збиття БпЛА «Охотник» засвідчило черговий провал російських збройових розробок - британська розвідка

Як зазначили у британській розвідці, 5 жовтня росіяни збили власний БпЛА С-70 «Охотник», коли він пролітав біля лінії фронту в Донецькій області.

Збиття Росією власного нового безпілотника С-70 "Охотник" є свідченням чергового провалу російських збройових розробок.

Про це повідомило у соцмережі Х Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

Як зазначили у британській розвідці, 5 жовтня росіяни збили власний БпЛА С-70 «Охотник», коли він пролітав біля лінії фронту в Донецькій області. «Ймовірно, Росія втратила контроль над БпЛА і прийняла рішення знищити літальний апарат, щоб він не потрапив у руки противника», - сказано у звіті.

Аналітики припускають, що росіяни чекали до останнього і вирішили збити БпЛА, вичерпавши всі спроби повернути його під контроль.

«Це демонструє ще один дорогий і ганебний провал російських розробок озброєнь, який відтермінує запуск С-70», - вважають у британській розвідці.

Зазначається, що С-70, розроблений компанією «Сухой», перебував у розробці щонайменше десять років і був помічений під час випробувань на російській авіабазі в Ахтубінську. Головною особливістю С-70 є зменшений поперечний переріз радара, що має зробити його «непомітним» під час дальнього удару, потенційно здатним оминати системи радіолокації і протиповітряної оборони противника. Передбачається, що БпЛА може працювати спільно з винищувачем Су-57 FELON.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ