Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський і Шольц провели телефону розмову напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника

Президент Володимир Зеленський і Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц провели телефонну розмову напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться 15 березня у Берліні.
Фото - ілюстративне

Про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

Президент подякував очільнику уряду та німецькому народу за тривалу всебічну підтримку України та її фіксацію у двосторонній безпековій угоді. 

Зеленський також привітав затвердження Європейською комісією проєкту переговорних рамок. 

"Україна завершила виконання всіх чотирьох законодавчих кроків, визначених Європейською комісією у пакеті розширення, що є підставою для схвалення переговорної рамки. Тепер крок за державами-членами. Якнайшвидша реакція партнерів продемонструє відданість курсу на вступ України до ЄС", - підкреслив Зеленський.

Співрозмовники обговорили розвиток оборонної співпраці як на рівні держав, так і на рівні представників оборонно-промислового комплексу та локалізацію оборонного виробництва в Україні.

"Передав пріоритетні потреби українських захисників у бронетехніці, артилерії та ППО. Також дякую Німеччині за приєднання до зусиль Чеської Республіки щодо закупівлі артилерійських снарядів для України", - зазначив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ