Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський обговорив із новим прем'єром Нідерландів Формулу миру та підготовку льотчиків

Президент України Володимир Зеленський привітав Гендрікуса "Діка" Шуфа (Hendrikus Wilhelmus Maria "Dick" Schoof) із призначенням на посаду прем'єр-міністра Нідерландів.
Фото - ілюстративне

Про це написав президент Зеленський у телеграм-каналі. 

"Побажав успіху в його почесній і відповідальній місії. Відносини між нашими країнами ще ніколи не були такими міцними. Ми запланували нашу зустріч, щоб продовжити їхній розвиток", - написав він.

За його словами, Україна розраховує на збереження лідерської ролі Нідерландів у пункті Формули миру "Відновлення справедливості" та розширенні тренувальної місії українських пілотів.

Як повідомлялося, король Нідерландів Віллем-Олександр у вівторок привів до присяги новий уряд країни. Новим прем'єр-міністром країни став Шуф, який раніше очолював службу загальної розвідки і безпеки Нідерландів.

У неділю колишній нідерландський прем'єр Марк Рютте виступив із заключним зверненням до нації, він наголосив на необхідності подальшої підтримки України "для миру і безпеки у нас". Тепер він планує взяти тримісячну відпустку, а в жовтні обійняти посаду генсека НАТО, змінивши на цій посаді Єнса Столтенберга.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ