Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський підписав закон про ринки капіталу

Президент України Володимир Зеленський 25 березня підписав законопроєкт № 5865 щодо діяльності ринків капіталу, від якого залежить отримання допомоги на $1,5 млрд Світового банку.
Фото - ілюстративне

Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради, пише Суспільне. 

Зазначається, що 22 березня Зеленський підписав зміни до Закону України "Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків", а вже 25 березня документ розіслали відомствам.

22 лютого Верховна Рада ухвалила закон про ринки капіталу. У пояснювальній записці написано, що він потрібен, аби протидіяти фінансовим пірамідам в Україні, боротися з їх створенням.

Що таке ринок капіталу

Ринок капіталу — це специфічна сфера ринкових відносин, де об'єктом угоди є позичені гроші і де формуються попит і пропозиція на позики.

Цей закон, за словами авторів, дозволить запобігати:

  • маніпулюванням;
  • інсайдерській торгівлі;
  • незаконному використанню інсайдерської інформації;
  • іншим зловживанням на ринках капіталу.

Як пояснював голова Комітету ВР з питань фінансів Данило Гетманцев, цей закон побудує регулювання, нагляд і контроль на ринках капіталу та організованих товарних ринках в Україні, а також запобігатиме зловживанням на цих ринках. Усе це — відповідно до Принципів Міжнародної організації комісій з цінних паперів (IOSCO).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ