Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський підписав закон про створення фонду для націоналізованих російських активів

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до держбюджету на 2022 рік щодо створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії росії.
Володимир Зеленський, фото - пресслужба ОПУ

Фонд фінансуватиметься за кошти від продажу націоналізованих російських активів. Про це повідомляється на порталі парламенту України. 

Кошти з фонду планують направити на:

  • будівництво та ремонт громадських будівель, захисних споруд цивільного захисту;
  • реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів критичної інфраструктури, пов’язаних з наданням послуг водопостачання, водовідведення, теплопостачання;
  • реконструкцію, капремонт будівель для внутрішньо переміщених осіб та осіб, які втратили житло внаслідок військових дій, спричинених збройною агресією Російської Федерації;
  • розроблення проєктно-кошторисної документації для об’єктів, які були зруйновані внаслідок збройної агресії російської федерації;
  • закупівлю шкільних автобусів, спеціального транспорту для закладів охорони здоров’я та комунальних підприємств з благоустрою територій.

За даними військових адміністрацій в Україні негайного відновлення потребує майже півтори тисячі житлово-комунальних господарств, 829 закладів освіти, 301 медустанова та понад 38 тисяч житлових приміщень. 

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, першим вкладом у фонд ліквідації наслідків війни можуть слугувати 15,8 млрд грн, якими володіли російські банки ПІБ та МР Банк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ