Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський підписав зміни до закону про нацменшини

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю підписав закон №10288-1 про зміни до законодавства про національні меншини, які враховують рекомендації Європейської комісії та необхідні для подальшого руху до членства в ЄС.

Про це пише УП з посиланням на сайт Верховної ради.

Зеленський підписав закон того ж дня, коли його за основу та в цілому схвалила Верховна рада. Він, нагадаємо, необхідний, аби врахувати експертну оцінку Ради Європи та виконати критерій Єврокомісії для відкриття переговорів про вступ до ЄС.

Зміни передбачають, що:

- приватні виші можуть вільно обирати мову навчання, яка є офіційною мовою ЄС, якщо також забезпечують викладання української мови як окремої дисципліни;
- у класах з навчанням мовами нацменшин, які є офіційними мовами ЄС, гарантується право на використання мови нацменшини в освітньому процесі поряд із державною мовою;
- представники нацменшин України, мови яких є офіційними мовами ЄС і які розпочали навчання у школі до 1 вересня 2018 року мовою своєї меншини, можуть навчатись у молодшій і середній школі згідно з правилами, які діяли до набрання чинності Законом України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ