Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зеленський прокоментував надання Україні касетних снарядів від США

Президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом прокоментував надання Україні касетних боєприпасів.
Володимир Зеленський з Єнсом Столтенбергом на саміті у Вільнюсі. Фото - Укрінформ

Він пояснив, що касетні боєприпаси, які США поставлять до України, будуть використовуватися "суто по військових цілях суто на тимчасово окупованих територіях України".

"Я знаю що це був виклик у Сполучених Штатах (дискусії щодо надання Україні касетних боєприпасів — ред.). І я знаю, що це виклик, і в Конгресі є люди, які не поділяють цієї підтримки щодо касетних снарядів. Я хочу щоб ми на це подивились з точки зору справедливості. Росія використовує постійно касетні снаряди на нашій території, воює виключно на нашій землі, вбиває наших людей, використовує кластерні снаряди постійно", — розповів Володимир Зеленський.

Зеленський додав, що касетні боєприпаси, які США поставлять до України, будуть використовуватися "суто по військових цілях суто на тимчасово окупованих територіях України".

"Це буде абсолютно контрольованим (процесом — ред.). Повинна бути справедливість. Дивіться, в цьому немає справедливості, що агресор окупував нас і дев'ять років на різних частинах наших територій вбиває наших людей. Як ми можемо захищатися? Ми захищаємось, не використовуючи відповідну зброю по території інших держав. Що стосується іншої допомоги, нам потрібна далекобійна зброя, цей дефіцит нікуди не дівся і я буду піднімати це питання", — сказав президент України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ