Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський, Томос та "Скажене весілля" – найпопулярніші запити у Wikipedia

Ми продовжуємо аналіз трендів українського сегменту онлайн-енциклопедії Wikipedia. Сьогодні ми зібрали п’ять сторінок, які цікавили українців найбільше впродовж першого тижня нового 2019 року.

На першому місці сторінка українського коміка Володимира Зеленського. Він у новорічну ніч заявив, що балотується в президенти, чим спричинив неабиякий ажіотаж у суспільстві. Статтю про Зеленського читали в середньому 4,3 тис. разів на добу.

Далі йде стаття про Вибори Президента України 2019. Інтерес до сторінки виріс через офіційний старт передвиборчої кампанії - з 1 січня кандидати в президенти можуть подавати документи до ЦВК. Майже 3,3 тис. переглядів на добу. 

На третьому місці комедійний фільм "Скажене весілля" українського шоумена Юрія Горбунова. Стрічка вийшла на широкі екрани ще на початку жовтня і до кінця 2018 року зібрала майже 55 млн гривень у прокаті. Минулого тижня її показали на телебаченні. У середньому про "Скажене весілля" читали 3,3 тис. разів на добу.

Четвертою йде стаття про томос - документ, який засвідчив автокефалію Православної Церкви України. 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав томос очільнику ПЦУ митрополиту Епіфанію. Отримання Україною незалежної церкви вважають головною подією року. Сторінку, присвячену томосу читали 2,2 разів на добу. 

Замикає наш ТОП ще один фільм українського виробництва "Я, ти, він, вона". Це російськомовна стрічка від "Студії 95 Квартал", яку зрежисували спільно вищезгаданий Володимир Зеленський та Девід Додсон. Фільм вийшов 27 грудня і за перший тиждень прокату встиг зібрати рекордних 23 млн гривень. 

Окрім цього, українців також цікавили статті "Бандера Степан Андрійович""Різдво Христове" та "Святвечір".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ