Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський затвердив Річну національну програму Україна – НАТО на 2021 рік

Президент Володимир Зеленський підписав указ " Про Річну національну програму під егідою Комісії Україна — НАТО на 2021 рік". Відповідний документ від 11 травня опубліковано на сайті Глави держави.

“З метою забезпечення виконання пріоритетних завдань інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору, домовленостей, досягнутих за підсумками засідання Комісії Україна — НАТО, та відповідно до пунктів 1, 3 і 17 частини першої статті 106 Конституції України постановляю затвердити Річну національну програму під егідою Комісії Україна — НАТО на 2021 рік (додається)”, — йдеться в тексті указу.

Також Президент доручив Кабінету Міністрів затвердити у двадцятиденний строк заходи з виконання РНП та показники ефективності виконання РНП на 2021 рік.

Крім того, Зеленський своїм указом постановив забезпечувати регулярне інформування громадськості міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади за участю державних органів, залучених до виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна — НАТО на 2021 рік, органів місцевого самоврядування про хід та результати її виконання.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як йдеться у самій програмі, протидія збройній агресії Російської Федерації проти України, відновлення територіальної цілісності України, а також захист і відновлення прав громадян України, які постраждали від збройного конфлікту та/або перебувають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, є пріоритетними завданнями держави Україна.

Стратегічною метою № 1 значиться досягнення основних критеріїв для набуття повноправного членства в НАТО та ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ