Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський зустрівся із міністром транспорту США

Президент Володимир Зеленський 8 листопада зустрівся з міністром транспорту США Пітом Буттіджеджом, який перебуває в Україні з робочим візитом.

Під час зустрічі ключову увагу було приділено координації спільних дій щодо відновлення інфраструктури України та розвитку транспортних можливостей для експорту українських товарів на міжнародні ринки.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зокрема, сторони обговорили перспективи подальшого розвитку альтернативного гуманітарного маршруту в Чорному морі для транспортування української експортної продукції. Зеленський наголосив, що військова підтримка з боку США критично необхідна для надійного захисту цього коридору від російських атак.

"Надзвичайно зацікавлені в розвитку мережі залізничного транспорту України, що важливо й для посилення нашої взаємодії з європейськими країнами. Сполучені Штати мають значний потенціал для надання Україні відповідної допомоги", – сказав президент України.

Зеленський також наголосив, що візити американських урядовців до України є потужним сигналом незмінної підтримки нашої країни з боку американського народу, президента США та його адміністрації, Конгресу й обох партій.

"Ми вдячні Сполученим Штатам за потужну підтримку в питаннях відбудови. Це справді важливо для України, яка щодня відчуває на собі варварські атаки ракетами й дронами, що їх завдає держава-агресор. Однак завдяки таким надійним союзникам, як США, ми щодня стаємо сильнішими в протидії цьому злу", – зазначив Володимир Зеленський.

8 листопада міністр транспорту Сполучених Штатів Пітер Буттіджедж прибув до Києва з неоголошеним візитом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ