Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Земельна афера в Затоці

Генпрокуратурою спільно з СБУ та Нацполіцією проведено понад 50 обшуків в рамках розслідування кримінального провадження за фактами створення злочинної організації, зловживання службовим становищем та привласнення службовими особами Затоківської селищної ради Одеської області. Про це повідомили в ГПУ.

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами створення злочинної організації, підробки документів, використання завідомо підроблених офіційних документів, зловживання своїм службовим становищем та привласнення службовими особами Затоківської селищної ради Одеської області спільно з невстановленими особами земель територіальної громади в особливо великих розмірах за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України.

Розслідуванням встановлено, що посадові особи Затоківської селищної ради у 2014 році створили злочинну організацію для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, спрямованих на заволодіння членами злочинної організації та підконтрольними їм особами земельними ділянками територіальної громади загальною площею понад 30 га.

У зв’язку з резонансом розслідуваних злочинних діянь, складністю кримінального провадження Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно з ГУ БКОЗ Служби безпеки України та Національною поліцією України сплановано та 10.12.2016 одночасно проведено більше 50 обшуків у різних регіонах України, за результатами яких виявлено та вилучено комп’ютерну техніку і документи, що можуть свідчити про протиправне заволодіння посадовими особами зазначеного органу місцевого самоврядування та іншими членами створеної ними злочинної організації земельними ділянками перлини курортної зони України.

Наразі проводиться комплекс невідкладних слідчих (процесуальних) та розшукових дій, спрямованих на встановлення усіх обставин скоєння вказаних кримінальних правопорушень та осіб, діями яких територіальній громаді завдано збитків.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ