Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Зеніт» з Золотоноші виграв Суперкубок Захисника України

24 червня на стадіоні «Оболонь Арена» у Києві бійці батальйонів СК «Дніпро-1» (м. Дніпро) та ФК «Зеніт» (м. Золотоноша, Черкаська обл.) розіграли Суперкубок Захисника України з футболу. Про це повідомив офіційний сайт Федерації футболу України.

Цей благодійний матч для допомоги дітям-переселенцям зі сходу України було організовано Федерацією футболу України, Інформаційним агентством «Центр новин» та Благодійним фондом «Розвиток футболу України».

Переможця у цій дружній, але запеклій грі змогла виявити тільки серія післяматчевих пенальті. Основний час завершився з рахунком 1:1. Спочатку в воротах дніпрян розписався Сергій Шестак, а потім м’яч у відповідь провів Олександр Белошапка. У серії 11-метрових ударів інтрига зберігалася до останнього удару, коли завдяки сталевим нервам голкіпер «Зеніту» Антон Дібров парирував м’яч, відправлений по центру воріт.

«Федерація футболу України - надійний соціальний партнер і друг захисників України, - заявив перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко. - Сьогоднішній турнір - це підбитий підсумок кількох футбольних змагань, які проходили під егідою Федерації. За рахунок футболу ми об'єднали різні роди військ, прикордонників з танкістами і зенітниками. Сьогодні у нас грали переможці двох змагань – Кубку Героїв АТО і Кубку Захисника України. У нас вийшов прекрасний суперфінал, і я впевнений, що турнір стане традиційним. А з командами ми зустрінемося на тренуванні національної команди восени і на матчах збірної України з Туреччиною та Хорватією. Впевнений, що фіналісти будуть активно підтримувати національну збірну разом з нашим дитячим фан-клубом».

«Хочу привітати побратимів, які виграли цей кубок. На жаль, удача сьогодні була не на нашій стороні, - сказав після матчу Юрій Береза, один із спонсорів матчу, а також гравець команди «Дніпро-1». – Але ми грали з гідною командою. На Суперкубок ми вийшли з багатьма травмованими, і троє гравців отримали пошкодження вже під час матчу. Але нічого страшного, будемо тренуватися і, думаю, наступний Суперкубок ми виграємо».

«Я хотів би привітати футбольний клуб «Зеніт» з перемогою, але я вважаю, що сьогодні виграла Україна, тому що ми бачило дійсно боротьбу двох дуже сильних команд, - зазначив голова Черкаської футбольної федерації Владислав Голуб. - Україна перемогла, тому що ми сьогодні бачили на полі хлопців, які захищають наші кордони, які боронять нашу незалежність, які є військовослужбовцями, і дуже приємно бачити, як вони віддаються грі на полі, і можна їх з цим тільки привітати».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ