Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зерно з України перевозитимуть через Польщу під конвоєм

Транзит аграрної продукції України територією Польщі відновиться в ніч на 21 квітня — під охороною та моніторингом.

Про це пише DW з посиланням на Associated Press.

Міністр сільського господарства країни Роберт Телус після зустрічі у вівторок, 18 квітня, з українським колегою Миколою Сольським заявив, що колони українського зерна, які прямуватимуть через Польщу для експорту за кордон, будуть опечатуватися, охоронятися та контролюватися, щоби продукція перестала заполоняти польський ринок і спричиняти хаос у цінах. 

За його словами, Варшава і Київ "розробили механізми, які означають, що жодна тонна українського зерна не залишиться в Польщі". Як пояснив Телус, уся українська продукція проходитиме транзитом, який здійснюватиметься під конвоєм.

Система спостереження, яка зараз використовується для контролю за транзитним перевезенням відходів та палива, буде задіяна для моніторингу перевезень зернових з України. Також вантажі з українським зерном будуть забезпечуватись пломбами з GPS.

Транзит українських товарів Польщею буде розблокований в ніч з 20 на 21 квітня. Телус зазначив, що тимчасова заборона була спрямована на привернення уваги Європейського Союзу до проблеми. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ