Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жахлива ДТП в Харкові: водія Touareg відправили під арешт

Київський районний суд Харкова сьогодні обрав міру запобіжного заходу Геннадію Дронову - другому підозрюваному в справі про ДТП на вулиці Сумській, унаслідок якої загинули шість осіб, - Цензор.НЕТ.

Запобіжний захід - утримання під вартою на 42 доби без застави до закінчення термінів досудового слідства - Дронов має намір оскаржити, обіцяє звернутися до Європейського суду.

Клопотання про обрання запобіжного заходу розглядала суддя Наталя Єфименко. Прокуратура вимагала взяти Геннадія Дронова під варту без права застави. На думку обвинувачів, підозрюваний може впливати на потерпілих або свідків, намагатися затягнути розгляд справи під приводом поганого самопочуття або сховатися.

Адвокат Дронова Сергій Перепелиця заявив відвід судді - вважає, що захист обмежують. Він просив допитати свідка (пасажира Volkswagen), на якого в клопотанні вказувало обвинувачення, але суд відмовив.

"Під час судового засідання нам стали відомі обставини, які викликають сумнів у неупередженості судді. Оскільки сторони в нас у процесі рівні, нами було заявлено клопотання про допит свідка, який дійсно може спростувати доводи, що містяться в клопотанні про обрання запобіжного заходу, проте дане клопотання не було задоволено - необґрунтовано. Виходить, що сторона обвинувачення, прокурор, слідчий, можуть залучати всі докази, які вважають за необхідне, а сторона захисту обмежена. Тому ми й змушені подати заяву про відвід слідчого судді", - сказав Перепелиця.

Заяву захисту про відвід судді Єфименко розглядала суддя Київського райсуду Світлана Шмадченко.
Сторона обвинувачення була проти позиції захисту.

"Слідчий суддя Єфименко не порушила жодного з принципів судочинства", - заявив прокурор Максим Блохін.

Нагадаємо, 18 жовтня ввечері на вул. Сумській у Харкові сталася аварія. За попередньою інформацією, позашляховик Lexus в'їхав у натовп людей, як наслідок, 5 людей загинули.

Прокуратура області затвердила підозру 20-річній харків'янці Олені Зайцевій за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель 5 осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

20-річна Діана Берченко пізніше померла в лікарні.

20 жовтня суд визначив запобіжний захід Зайцевій, яка влаштувала ДТП у Харкові, у вигляді утримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

21 жовтня начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех заявив, що по закінченню низки експертиз статус водія Volkswagen'а може змінитися.

6 листопада Геннадієві Дронову вручили підозру.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ