Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал  |  Надзвичайні події

Жахливе ДТП на Львівщині: чоловіка, що взяв провину на себе, затримали

Правоохоронці просять зголоситися очевидців ДТП, що сталося 18 серпня на Яворівщині, внаслідок якої загинула жінка-водій. Йдеться про встановлення особи водія, котрий керував автомобілем "Мерседес". При цьому щодо 43-річного чоловіка, котрий заявив, що у момент зіткнення за кермом "Мерседеса" перебував саме він, суд обрав міру запобіжного заходу тримання під вартою. Повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Якщо ви володієте інформацією, яка допоможе встановити обставини дорожньо-транспортної пригоди, зокрема й особу водія, котрий керував автомобілем "Мерседес", телефонуйте на оперативну лінію 102 або зверніться у найближчий відділ поліції.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода трапилася 18 серпня близько 15.00 на автодорозі Львів – Краковець у селі Ямельня, Яворівського району.

Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Mercedes-Benz S-65 AMG» скоїв зіткнення з автомобілем «Опель Астра», яким керувала 31-річна місцева мешканка.

Від отриманих травм жінка-водій померла на місці події.

За фактом скоєння ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від трьох до восьми років позбавлення волі без права керувати транспортними засобами терміном до трьох років або без такого.

Правоохоронці затримали в порядку ст. 208 КПК України 43-річного чоловіка, котрий заявив, що у момент зіткнення за кермом "Мерседеса" перебував саме він. Суд обрав відносно нього міру запобіжного заходу - тримання під вартою.

На даний час слідство встановлює обставини ДТП, перевіряє свідчення затриманого та опитує очевидців. Зокрема, розглядається версія, що у момент зіткнення автомобілів за кермом "Мерседеса" перебувала інша особа. Інформація про це з’явилась у соцмережах та викликала широкий суспільний резонанс. Не зважаючи на це, жодна особа, яка нібито була очевидцем вказаної події - станом на сьогодні не зголосилась та інформації щодо обставин ДТП так і не надала. (За однією з версій, за кермом "Мерседеса" міг бути бізнесмен Петро Димінський).

Для встановлення усіх обставин події, зокрема й особи водія, котрий у момент зіткнення перебував за кермом "Мерседеса", правоохоронці просять зголоситися очевидців ДТП, а також водіїв, автомобілі яких обладнанні відеореєстраторами і котрі 18 серпня близько 15.00 проїжджали автодорогою Львів – Краковець, зокрема селом Ямельня. Телефонуйте на оперативну лінію 102 або звертайтесь у найближчий відділ поліції.

Будемо вдячні за будь-яку інформацію, яка допоможе об'єктивно провести досудове розслідування і в подальшому притягнути винуватця смертельної ДТП до передбаченої Законом відповідальності".

Додамо, що загиблою виявилась Наталя Тріла. Її брат Stepan Matsevko у соцмережі написав, що близько 15.00 "вона виїхала на своєму авто зі Львова в напрямку села Ямельня Яворівського району, де вона проживала. В дозволеному місці вона повернула ліворуч в сторону села. В цей час Мерседес моделі S-65 AMG, що їхав у супроводі позашляховика марки Lexus, на великій швидкості в населеному пункті здійснив обгін у недозволеному місці. Внаслідок цього сталася страшна ДТП. 

"Зіткнення було дуже сильним, з авто сестри не залишилося нічого, мерседес злетів в кювет і врізався в дерево. Але чомусь на водію, який стверджує що був за кермом, нема жодної подряпини чи синця", - написав  Stepan Matsevko.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ