Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Журналісти показали, як десантники 80-ки тримають дорогу до Бахмута

Журналісти спостерігали за тим, як львівські десантники з 80 окремої десантно-штурмової бригади тримають дорогу “Бахмут-Костянтинівка” й відсувають росіян.

Відео з'явилось на ютуб-каналі Української правди. 

"Ми зафіксували роботу артилеристів, які працюють з Д-30 та 2С1 “Гвоздикою”, поговорили зі “стугністами”, які полюють на поодинокі російські танки й БМП, та бойовими піхотинцями, які штурмують російські позиції з автоматами в руках. А також записали тренування новобранців, які готувалися до свого першого в житті бойового виходу. Уся група повернулася з нього цілою. У чому полягає тактика російського наступу на Бахмут і чому українським військовим так важко його втримати – дивіться у репортажі УП", пише видання.

На момент зйомок відео, 12 березня, росіяни стояли приблизно за 2 кілометри від траси. 22 березня на найкоротшому відрізку, за даними УП, ця відстань складає вже менш як 500 метрів. Ситуація динамічно змінюється в обидва боки. 

– Як тримаємо (трасу – УП)? Хлопцями. Пораненими, вбитими, так і тримаємо, – описує журналістам УП оборону дороги "Костянтинівка – Бахмут" один із військовослужбовців 80-ої бригади.

Оборонці розповідають, що однією з головних проблем української оборони на Бахмутському напрямку є брак боєприпасів. 120-ті міни, 122-мм і 152-мм снаряди – в дефіциті. Водночас росія не шкодує снарядів навіть на цивільні об'єкти. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ