Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Жителям Львівщини нагадують про необхідність вакцинуватися від дифтерії

Пройти вакцинацію повинні немовлята кілька разів протягом півтора року життя, діти у 6 та 16 років, а також дорослі з інтервалом у десять років, інформує пресслужба Львівської ОДА.

Вчора, 27 вересня, Гал-інфо писало, що на Львівщині в одному з дитячих будинків-інтернатів, де на утриманні перебувають люди з інвалідністю з дитинства, під час проведення планового профілактичного обстеження у сімох вихованців закладу виявили дифтерію.

Усіх хворих госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, де вони отримують медичну допомогу та перебувають під постійним наглядом лікарів.

Зокрема відомо, що бактеріологічне обстеження провели у 165 контактних осіб та вже сьогодні екстрено вакцинували більше ніж 100 мешканців та працівників цього закладу.

"В Україні, відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, вакцинацію від дифтерії здійснюють у 2, 4, 6, 18 місяців, 6 і 16 років. Після цього щеплення повторюють кожні 10 років: у 26, 36, 46 років тощо", – зазначила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Якщо людина пропустила необхідне щеплення, варто звернутись до свого сімейного лікаря або, якщо перемістилися через війну, – до найближчого закладу охорони здоров’я, який надає первинну медичну допомогу. Такі щеплення є безоплатними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ