Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жителю Львівщини, який хотів покинути країну під час війни, повідомили про підозру

Намагався підкупити прикордонника за 4 000 доларів США – жителю Львівщини, який хотів покинути країну під час війни, повідомили про підозру. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 35-річному мешканцю Львівщини за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, незважаючи на наявність законних підстав для виїзду за кордон під час війни, оскільки одружений із жінкою з  інвалідністю, вирішив «перестрахуватися» та запропонував інспектору прикордонної служби хабар.

Встановлено, що за 4 тисячі доларів США посадовець мав не проводити ретельної перевірки його документів та пропустити до Польщі.

Однак службовець повідомив про цей факт правоохоронців та надалі діяв під їх контролем.

Затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України – під час надання частини неправомірної вигоди у розмірі 2 тисяч доларів США. Наразі суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України та за сприяння співробітників внутрішньої та власної безпеки «Захід» по 7-му прикордонному Карпатському загону міста Львова.

Довідково: санкція статті передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ