Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

ЗМІ: Блінкен оголосить про військову допомогу Україні на $ 1 млрд

постачання перших американських танків Abrams в Україну також заплановано на вересень

Фото: Depositphotos

Державний секретар США Ентоні Блінкен 6 вересня приїхав до України. Очікується, що він осеред іншого голосить черговий пакет військової допомоги.

Очікується, що під час візиту Ентоні Блінкен оголосить про надання Україні понад 1 млрд доларів нового фінансування, пише РБК-Україна.

Що саме увійде до цього пакету, поки невідомо. Днями західні ЗМІ писали про підготовку пакету військової допомоги на суму від 240 до 370 млн доларів. Його вміст уточнюється, однак одним із пунктів є танкові снаряди з збідненим ураном.

Примітно, що постачання перших американських танків Abrams в Україну також заплановано на вересень.

Офіційно програма не оголошувалась. На сайті МЗС України та Офісу президента станом на ранок 6 вересня анонсів не було, як і на сайті Держдепу США.

У той же час, як пише CNN, Блінкен зустрінеться із ключовими представниками української влади, зокрема з президентом Володимиром Зеленським та українським колегою Дмитром Кулебою.

CNN з посиланням на неназваного представника Держдепартаменту зазначає, що Блінкен розраховує на новини з перших рук про наступальну операцію в районі Бахмута, оскільки Зеленський нещодавно відвідував цей напрямок.

Крім того, візит дає можливість США та Україні об'єднати зусилля перед Генеральною асамблеєю ООН, сесія якої розпочнеться пізніше у вересні.

"В українців є важлива місія в Нью-Йорку - продовжувати пояснювати своїм союзникам і партнерам у всьому світі, що відбувається, та їхні постійні потреби. І для нас важливо продовжувати очолювати ці глобальні зусилля щодо їх підтримки. Мати можливість проконсультуватися та домовитися до того, як ми дістанемося Нью-Йорка, дуже, дуже важливо", - сказав чиновник.

Він також підкреслив, що зараз саме час оцінити, як іде контрнаступ.

"Ми хочемо побачити та почути, як вони мають намір просуватися вперед найближчими тижнями", - зазначив представник Держдепу, додавши, що США бачать вражаючі успіхи на півдні та сході.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ