Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

ЗНО в магістратуру - для міжнародного права

Як інформує Oсвіта.ua - вже наступного року для вступу до магістратури з "Міжнародного права" планують запровадити ЗНО.

Наступного року фахове випробування для вступу до магістратури за технологією ЗНО планується запровадити і для спеціальності «Міжнародне право». Про це повідомив начальник відділу нормативного забезпечення вищої освіти МОН Дмитро Кумков під час регіональної наради у ДНУ ім. Олеся Гончара.

«"Міжнародне право" визначається як вища юридична освіта. Студенти цієї спеціальності мають бути в рівних умовах з іншими правниками та підтвердити свою кваліфікацію на відповідному іспиті», - зазначив Дмитро Кумков.

Нагадаємо, у минулому році пройшов експеримент із відбору й зарахування студентів у магістратуру на спеціальність «Право» у форматі ЗНО. У експеріменті взяли участь 9 вишів України. Цього року проведення тестування у магістратуру з права поширено на усі вищі навчальні заклади країни.

Зовнішнє оцінювання з права передбачає три блоки: «Право», «Іноземна мова» й «Тест загальної навчальної правничої компетенції» (ТЗНПК). Завдання базового блоку тесту «Право» містить 70 питань з шести правничих дисциплін.

ТЗНПК є швидкісним тестом, оскільки юристам на практиці доводиться часто опрацьовувати велику кількість документів в короткі терміни. Він включає в себе завдання  на критичне, аналітичне та логічне мислення. Третя частина тесту «Іноземна мова» пропонує завдання на вибір з трьох мов: англійської, німецької, французької.

Oсвіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ