Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЗСУ продовжують зачистку лівобережжя Дніпра від рашистів

Триває бойова робота, яка не підлягає розголошенню

Фото: Depositphotos

Збройні сили України продовжують відкидати російських загарбників з тимчасово окупованого лівого берега Херсонської області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речницю Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"У нас триває бойова робота, яка не підлягає розголошенню. Ми продовжуємо відкидати ворога контрбатарейною боротьбою, нищити його запаси, - розповіла Гуменюк.

За її словами, за минулу бойову добу українським бійцям вдалося знищити один пункт польового боєпостачання, пункт управління безпілотниками, а також спостережний пункт окупантів.

Речниця зазначила, що ЗСУ ведуть точкову та дуже прицільну роботу. Вони б'ють по ворогу так, щоб не нашкодити цивільному населенню. Зокрема, вдалося знищити півтора десятка окупантів, сім одиниць автобронетанкової техніки, а також сім великокаліберних гармат.

"Тобто ми намагаємося максимально зменшити ворожий потенціал, яким він може завдавати шкоди правому берегу і цивільним людям", - додала Гуменюк.

Водночас вона зазначила, що ворог упродовж тривалого часу накопичував сили, які підтягнув на лівий берег.

За її словами, окупанти мають чим маневрувати та здійснюють маневри, прикриваючись цивільним населенням. Тож, бойова робота буде ще довгою, але, як наголосила Гуменюк, успішною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ