Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Звернення медиків до громадськості Львівщини

Спікерами заходу виступили професор Борис Білинський, голова Асоціації медсестер Ірина Шевчук, голова УЛТ Олег Дуда, професор Ігор Держко, та заступник директора медичного коледжу післядипломної освіти Ореслава Хомик.

Питання нині постало як на переломному часі історії, або ми згуртуємося і переможемо, або знову опинимося в полоні чужих амбіцій. Основна боротьба розгортається у цивілізаційному виборі українців. Ми обираємо не просто Президента України, ми вибираємо наше майбутнє. Ми повинні переступити через свої симпатії та антипатії й проголосувати за команду, яка відкрито і сміливо кинула клич "Геть від Москви!".

Росія за будь яку ціну намагатиметься залишити Україну в полі своїх імперських інтересів. Тому під час війни ми повинні керуватися не емоціями, а надати підтримку тому, чиїм керівництвом Україна зупинила російську навалу.

Нам протистоїть військово-диверсійна російська машина, яка в часи холодної війни воювала з усім цивілізованим світом, а нині спрямувала всі сили, аби зламати Україну. На московських телеканалах розгорнулася дика істерія із закликами знищити Україну - такої істерії навіть у часи "холодної війни" не було. Лунають відкриті заклики знищити і втопити в крові Україну - і звучать вони з уст тих, хто називає себе елітою Росії. Нашого Президента Петра Порошенка господар Кремля Владімір Путін відкрито називає ворогом №1, й кидає клич "п'ятій колоні" голосувати за будь-кого, тільки не за Порошенка. Стільки ворожості, ницості, ненависті на нашій планеті ще не було з часів другої світової війни.

Російська пропагандистська машина сіє смуту і готує росіян до повномасштабної війни з Україною. Яка причина російсько-української війни? Вона в ідентичності, українці хочуть бути українцями і мати свою державу. Росія, продукт напіврозпаду СРСР, намагається відродити колишню імперію, бо дезінтеграційні процеси підуть далі. Замість того, щоб створювати конкурентну економіку, поліпшувати добробут у народу, у чесній боротьбі змагатися з Україною, наш войовничий сусід марить старими ідеями "собіранія земель" і залякує перекриттям газового краника. Ми це пережили! Нам вже ніщо не страшне!

Ми обрізали останні політичні, економічні й духовні пута з Росією, і заплатили за це дорогою ціною - тисячами людських життів. Так не дамо на переломному часі історії втратити здобуту нашими дідами і батьками волю і незалежність.

Ми розуміємо, що важко жити в часи крутих перемін, багато проблем. Але в нас нема іншого вибору, як продовжити історичний курс "Геть від Москви!". Так, багато труднощів, але будь-який інший шлях безперспективний. Нині у нас чимало нарікань і до медицини, бо відбувається демонтаж старої системи охорони здоров'я - неефективної, бідної, корумпованої, а нова ще не створена. Перший етап реформ розпочався з первинної ланки - сімейних лікарів, педіатрів, терапевтів. Лікарі починають отримувати гідну оплату своєї нелегкої праці.

З ініціативи Президента України у сільській місцевості будують сучасні лікарські амбулаторії, заклади охорони здоров'я укомплектовують необхідним обладнанням.

Система охорони здоров'я реформується, можливо, не так швидко, як ми цього вимагаємо, але почалися системні зміни, і не тільки в медицині, в усій країні. Ми обов'язково окремим листом до Президента, уряду та парламенту висловимо своє бачення реформ у медицині.

Але нині наша розмова про цивілізаційний вибір українців. Під час війни голосують не за симпатії чи антипатії, а за того, хто зможе привести нас до перемоги. Більшість з тих, хто йде на вибори, не пропонують нічого нового - вони хочуть вписатися в запропоновану командою Петра Порошенка систему реформ і перемін, або, як технічні кандидати, лише все піддають критиці й нападкам, не пропонуючи нічого нового.

Підтримаємо на виборах Президента Петра Порошенка та історичний курс українського народу "Геть від Москви!". Проголосуємо за наше майбутнє! А про наші проблеми і біди ми знаємо краще, ніж наші вороги. Ми їх самі подолаємо, коли будемо єдині!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ