Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Звільнення зі служби військових: Зеленський підписав закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо розширення підстав звільнення з військової служби у період воєнного стану.
Фото з Facebook-сторінки Володимира Зеленського

Про це свідчить сайт Верховної Ради. 

У статтю 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» внесли додаткову підставу для звільнення з військової служби під час воєнного стану. Ідеться про військовослужбовців, яких призвали під час мобілізації, та тих, які проходять службу за контрактом.

Закон поширюється на військових, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час гарантування безпеки та стримування збройної агресії рф у Донецькій і Луганській областях та під час дії воєнного стану. 

Документ визначає, що близькими родичами є чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, бабуся або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра.  

Які ще є підстави для звільнення зі служби? 

Серед підстав, які дозволяють звільнитися з військової служби під час воєнного стану, є: стан здоров'я, вік, набуття чинності обвинувального вироку щодо військового, а також низка сімейних обставин.

Наразі контрактники, на відміну від мирного часу, можуть покинути армію лише після оголошення демобілізації. Детальніший перелік підстав для звільнення з військової служби під час воєнного стану можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ