Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

22 дитячих організації взяли участь у форумі "Я - громадянин України"

Представники ГО "Львівський дитячий альпійський рух" прийняли участь у форумі, який зібрав лідерів дитячих громадських організацій зі всієї України.

З 13 по 17 грудня 2018 року на базі санаторію «Пуща-Водиця» (м. Київ) Міністерством молоді та спорту спільно з Управлінням молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) було проведено Всеукраїнський форум для лідерів дитячих громадських організацій. Участь у заході взяло більше 100 осіб із числа представників 22 дитячих громадських організацій різних регіонів України, з яких 7 організацій Всеукраїнського масштабу.

Мета заходу: вдосконалення системи громадянсько-патріотичного виховання молодого покоління, сприяння становленню активної громадянської позиції і патріотизму, формування духовних та моральних цінностей, готовності до активної участі молодої людини у житті суспільства та країни.

ГО «Львівський дитячий альпійський рух» цього разу представляли активісти організації: голова Правління - Тибінка Оксана, члени Правління - Мякуш Руслан та Герасимова Злата, які підготували на семінар презентацію організації та творчий виступ. Для учасників форуму було організовано екскурсію по місту
Києву, де ми вшанували пам`ять Героїв Небесної Сотні, відвідали центральну частину столиці, побували на новорічній ялинці біля Софіївського собору. Також організаторами заходу спільно з активістами дитячого руху було проведено чудові Андріївські вечорниці.

Три дні хорошого настрою у дружній атмосфері промайнули непомітно. Дорослі і діти вчились писати проекти. А молодь ще й здобувала навички лідерства. В учасників форуму з'явились не лише нові знання, а й нові друзі з усієї України.

Тренери та інструктори ділилися з нами своїм досвідом: 

- проводили дітям гру з елементами спортивного орієнтування "Лабіринт",
- давали майстер клас з до медичної допомоги,
- вчили дітей робити ляльки - мотанки, повітряні змії та повітряні кулі,
- учасники форуму самі навчались тайм менеджменту,
- приймали участь у квесті, брейн - рингу, екологічних акціях та у захоплюючому й змістовному дозвіллі.

Перед самим від’їздом додому, кожна делегація повезла додому Вифлеємське світло, передане нашою львівською скаутською ДГО, яке вони привезли із Кракова напередодні. Впродовж п’яти днів учасники форуму стали єдиною командою, яка з новими знаннями, досвідом та енергією буде спрямовувати свої зусилля на розвиток дитячого громадського руху в Україні.

Своїми враженнями про захід ділиться юна представниця ГО «Львівський дитячий альпійський рух» Герасимова Злата: «На форумі я дізналась багато всього нового та цікавого. З іншими учасниками форуму я приймала участь у розробці нових Всеукраїнських проектів для ДГО. Також я була обрана до складу Всеукраїнської координаційної дитячої лідерської ради від Львівщини. Було цікаво прийняти участь у вечорницях, побачити співаків Х - фактору, які проживали з нами в одному санаторії та послухати їхні нові пісні. А ще я знайшла на цьому чудовому форумі нових та цікавих друзів з інших областей України. Я дуже захоплена цією поїздкою і чекаю з нетерпінням наступної».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ