Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Звичайний прокол вуха завершився для дівчини зі Львова операцією

У дівчини розвинувся абсцес вушної раковини з ураженням хряща. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: Львівська ОВА

16-річна Лілія зі Львова поїхала до подруги в гості у Чернігів. Там дівчина захотіла проколоти вухо у верхній частині. Тут, окрім шкіри, необхідно проколоти і хрящ вушної раковини. За певний час вухо у місці проколу значно набрякло і почервоніло. В амбулаторних умовах, під місцевим знеболенням у Чернігові дівчині медики двічі виконали розкриття патологічного вогнища, проте безрезультатно – набряк тільки збільшувався.

«Я була у Чернігові десь тиждень і весь цей час були болі сильні, вухо набрякало. Однак температури не було», – розповіла Лілія.

Коли дівчина приїхала до Львова, то звернулась до лікарів «ОХМАТДИТу». Після обстежень та аналізів хірурги вирішили робити операцію під загальним знечуленням.

«Ми розкрили абсцес вушної раковини із виділенням відносно великої кількості гною. Виявили, що у гнійний процес втягнутий хрящ вушної раковини, тобто розвинувся гнійний хондрит. Дитині встановили венозний катетер, через який після операції вводять антибіотики. 

В перші дні, не дивлячись на такі заходи, тривали гнійні виділення з рани у великій кількості. Чому так відбувалось стало зрозуміло при отриманні результату мікробіологічного дослідження: з гною висіяна синьогнійна паличка із поганою чутливістю до антибіотиків. Відразу провели зміну антибактеріальної терапії», – розповів хірург Кирил Лапшин.

Зараз дівчину вже виписали зі шпиталю, почувається вона добре.

Лікарі наголошують, що при будь-яких косметологічних процедурах треба приділяти достатню увагу профілактиці інфекції та дотриманню правил антисептики. Це прості заходи, які вбережуть від можливих складних проблем. А при будь-яких скаргах не зволікати, а одразу звертатись до лікарів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ