Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

18 червня у Львові у Палаці мистецтв відкрилась виставка про львівський футбол

У львівському Палаці мистецтв відкрилась виставка експонатів майбутнього Музею футбольних трофеїв львів’ян.

Львів’яни за два тижні від початку акції зі збору експонатів принесли у футбольний музей понад сто раритетів, серед яких - бронзовий кубок «Карпат» за 3-тє місце в Чемпіонаті України, який приніс колишній тренер «Карпат» Мирон Маркевич, також бутси та футболка найрезультативнішого бомбардира «Карпат» за усі часи Володимира Данилюка, в яких він виграв кубок СРСР 1969р. Найстаріший експонат – книга видавництва 1906 року, українською мовою «Правила гри у футбол» Боберського.

Львів’яни та гості міста побачать протягом двох тижнів, поки триватиме виставка, фотоальбом першого складу команди «Карпат» 1943 року, який уклав визначний тренер Ернс Юст, а також фотоальбом команди «Карпат» славетного 1969 року, коли «Карпати» здобули кубок СРСР, із підписами усіх гравців та багато інших експонатів. Усі експонати, надані львів’янами будуть описані та повернені власникам. За згодою власників найцікавіші експонати згодом будуть розміщені в музеї, який буде організований в приміщені нового стадіону, що будується до ЄВРО 2012», — зазначила начальник управління інформації та промоцій департаменту «ЄВРО 2012» Соломія Білонога.

Збір експонатів для музею проводитиметься і під час роботи виставки і після її закриття. Окрім того, створена спеціальна комісія, яка відбиратиме найцікавіші та найоригінальніші експонати для музею. Експонати прийматимуться в 417 кабінеті Ратуші представниками управління інформації та промоцій департаменту «ЄВРО 2012».


























Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ