Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» підтримав армію. Фото

1/3
У неділю, 23 березня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові відбувся концерт одного із найелітарніших мистецьких колективів України – Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» Львівської обласної філармонії. Про це повідомили у Регіональному медіа-центрі МО України (м. Львів).

Музиканти колективу, який давно здобув  славу справжньої «візитної картки» старовинного Львова, свій понад годинний виступ присвятили збору пожертв на потреби Збройних Сил України.

«Віртуози Львова» вирізняються серед багатьох колективів витонченою, повнозвучною і, водночас,  глибоко емоційною манерою гри. Цього вечора у гарнізонному храмі митці виконали добірку музичних творів всесвітньо відомих композиторів.

 Зі слів настоятеля храму отця Степана Суса та мистецького керівника і головного  диригента оркестру Народного артиста України Сергія Бурко, усі кошти, які були зібрані під час концерту будуть спрямовані на потреби українського війська.

– Збройні Сили України потрібно забезпечувати. І ми б хотіли, щоб наші солдати усе необхідне для виконання завдань за призначенням. Ця духовно-мистецька акція допоможе частково забезпечити ці потреби. Українці активно допомагають своєму війську протистояти агресору, – відзначив військовий капелан.

Довідка:

За час свого існування оркестр дав понад 1500 концертів, з великим успіхом виступав не лише у всіх куточках України, вважаючи своїм основним завданням виховання українського слухача, алей в багатьох країнах світу. Оркестр став ініціатором багатьох резонансних мистецьких проектів, таких як «Таланти ІІІ-го тисячоліття», «Музичні династії України», «Скрипка Гварнері і Страдіварі у Львові», «Нова музика в Україні», «Де живе музика», низки українсько-польских, німецьких, італійських акцій, доброчинних концертів.

Оркестром «Віртуози Львова» здійснено записи понад 25-ти компакт-дисків: «Антологія української музики», з популярною музикою «Скрипаль на даху» та «Музика для всіх», «Музика для всіх II», «Музика для всіхIII», «Музика Львова».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ