Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Брати Капранови презентували повноцінну історію України з коміксами. Фото

Сьогодні, 11 вересня, у львівській Академії друкарства відбулася презентація книги братів Капранових «Мальована історія Незалежності України». Над нею автори працювали останні два роки. За їх словами, це перша і наразі єдина книга, яку вони написали без власних вигадок.

«Ця книга для дітей, але зроблена так, щоб її почитали і дорослі, - розповіли під час презентації Капранови. – В ній багато малюнків та коміксів. Саме на них ми зробили основну ставку. Адже на них більше зупинятиметься погляд читача, вони привертатимуть увагу. Малюнки малював Юрко Журавель, який є лідером гурту «OTVINTA». Над коміксами працювали художники з Миколаєва, Чернігова, Дніпропетровська, Вінниці та Львова».

Обсяг самої книжки вражає – всього 80 сторінок. Та, як запевняють автори, в «Мальованій історії Незалежності України» охоплені всі важливі події та персони нашої історії. Кожна епоха має текстовий опис, два комікси, які ілюструють найяскравіші події, та портрет головної персони.

За словами братів Капранових, це історія без шмарклів, без чорних дір і білих плям, без фантазій і натяжок. Історія, яку можна читати без брому і антибіотиків.

Фото - Павло Паламарчук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ