Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Фестиваль «Флюгери Львова» відбудеться 1-4 травня в оновленому форматі. Фото

Незважаючи на складну ситуацію в Україні, музичний фестиваль «Флюгери Львова» відбудеться 1-4 травня, однак реагуватиме на тенденції в політичному житті країни. Про це розповіли організатори фестивалю, під час прес-конференції.

Особливостями цьогорічного фестивалю, що відбуватиметься уже дванадцятий рік поспіль, буде те, що паралельно до «Флюгерів Львова» відбуватиметься «Музограф». Він відбуватиметься в новій пішохідній зоні Львова – на вулиці Лесі Українки. Перші два дні «Музографу» будуть відбуватись музично-поетичні за участі мистецької групи «Яра», під керівництвом Вірляни Ткач з Нью-Йорка. Також тут відбуватимуться концерти, художні виставки та джем-сейшени музикантів з «Флюгерів.

 «Флюгери» порадують усіх відвідувачів цікавою підбіркою виконавців, котрі виступатимуть зі спеціально зміненими програмами, що ретранслюватимуть важливі для України теми сьогодення. «Багато із виконавців хочуть приїхати на Флюгери Львова, аби своєю музикою підтримувати українців у нелегкий для нас час», - зазначив прес-секретар фестивалю Юрко Вовкогон.

Із Криму на фестиваль приїде джазовий проект Ельвіри Сарихаліл. «Це відома етно-співачка, однак на флюгерах вона виступить у незвичному джазовому стилі, - розповів журналістам Юрко, - також серед виконавців будуть Sloviansky, Bielas I Marynarze, Taraka, польско-український проект Дани Винницької та Даги Грегорович DagaDana, Гич Оркестр, київське арт-рок кабаре Vivienne Mort, львівський гурт Джалапіта, гурт мандрівних дяків Вертеп, молодий колектив Перекоти поле. Традиційно завершуватиме музичну програму гурт ShockolaD, котрий виріс на цьому фестивалі та розвивається разом із ним».

Традиційний ранковий концерт «Прокидання» відбудеться цього року за участі українського гурту Кому Вниз. 4 травня, на сцені «Флюгерів», вони презентуватимуть альбом «4», створений спеціально до 200-літнього ювілею Тараса Шевченка. Модеруватиме прокидання письменник Юрій Іздрик.

Нагадаємо, міжнародний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова» відбувається традиційно у внутрішньому дворику ратуші. У 2014 році він проходитиме 1-4 травня.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ