Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Гран-прі Форуму видавців-2013 здобули одразу три книги

Щойно закінчилась церемонія вручення книжкової премії «Найкраща книга Форуму - 2013». Цьогоріч гран-прі здобули одразу три книги.

А саме: збірка «П'ятикнижжя» Грицька Чубая, «Видавництво Старого Лева», книжка американського науковця у галузі теоретичної фізики та екології Мічіо Кайку “Фізика майбутнього” та монографія про знаменитого авангардного художника Казимира Малевича, автор - французький дослідник авангарду Жан-Клод Маркаде.

Як пояснив відповідальний секретар журі Богдан Тихолоз, торік Гран-прі не було взагалі, натомість цього року маємо компенсацію – їх аж три. За його словами, кожна з названих книжок репрезентує окрему галузь культури: є і висока поезія Грицька Чубая, і мистецька монографія про Казимира Малевича, і наука, представлена книгою “Фізика майбутнього”.

«Можна сказати, що наука, мистецтво і література немовби воз’єднались»,– пояснив Богдан Тихолоз. Втім, як він наголосив, серед книжок не буває переможених, всі книги, що брали участь в конкурсі, є переможцями.

Також він розповів, що визначалопереможців книжкової премії «Найкраща книга Форуму - 2013» і його гран-прі 24 члени журі, загалом на участь в конкурсі надіслали близько 400 заявок.

Додамо, що на урочистостях з нагоди нагородження переможців, що відбулись в Львівській філармонії, виступали Вова зі Львова, «Гич-оркестр» та інді-поп дует «Zapaska».

Фото - Павло Паламарчук 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ