Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Криза 2009 не оминула найбільшого львівського виробника солодощів

Власник Львівської кондитерської фабрики «Світоч», швейцарська компанія «Нестле» перенесла з Китаю до Львова виробництво кавового міксу «Нескафе» «три в одному». Для цього на підприємстві було змонтовано нову лінію виробництва вартістю три мільйони швейцарських франків. Про це сьогодні, 29 січня під час візиту на «Світоч» повідомив голова правління ЗАТ «Львівська кондитерська фірма «Світоч» Едвард Сміт.

 

За його словами, лінія здатна продукувати 380 стікерів на хвилину, а її встановлення дозволило збільшити виробничі потужності підприємства до 3 тис. тон на зміну.

 

Едвард Сміт каже, що криза 2009 року позначилася і на його підприємстві. Зокрема, порівняно з попереднім роком відбулося скорочення виробництва. Втім, додав він, у компанії дуже оптимістичні очікування на 2010 рік. «Січень 2010 року був найкращим січнем за останні 5 років», – говорить він. Керівник також додав, що деякі цехи підприємства працюють чотириденний робочий тиждень.

 

Підприємець зі Швейцарії зазначає, що фірма постійно намагається оновити виробництво: непопулярна продукція сходить з полиць магазинів, запроваджуються нові види цукерок, вафель, шоколаду.  В цьому році заплановано у розробку нових видів продукції вкласти 4,5 млн грн. Втім що це буде за продукція, пан Сміт не зізнався, побоюючись конкурентів.

 

Едвард Сміт не став коментувати інвестиційний клімат та податкове законодавство в Україні, та зауважив, що у Львові йому працюється добре: «Не знаю, яка ситуація в інших регіонах країни, але у Львові ми маємо повну співпрацю з місцевою владою, завжди можемо вийти на зв'язок, нам ще жодного разу не відмовили».

 

Присутній на екскурсії міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що місто зацікавлене у розвитку такого підприємства, адже це створює нові робочі місця. На підприємстві, за словами мера, працює 900 людей.

 

Едвард Сміт також зізнався, що дуже любить шоколад, а його улюблені цукерки – «Стожари» і «Маки». А міський голова каже, що любить «Артек» і «Ромашку».

 

Довідка

 

Щороку «Світоч» сплачує податків на суму не менше 40 млн. грн. У 2008 році фабрика «Світоч» стала найкращим платником податків Львівської області.

 

«Світоч» - одне з найстаріших підприємств України. У 2008 р. підприємство відсвяткувало 126-річчя виробництва, 46-річчя бренду «Світоч» та 10 років роботи фабрики «Світоч» у складі Мезїіе. Альма-матер «Світоча» вважають цех на вул. Шептицьких, який було засновано у 1882 р. Маурісієм Брандштандером, а головне підприємство, розташоване по вул. Замарстинівській, бере свій початок з 1910 р.

 

Придбавши контрольний пакет акцій «Світоч» у 1998 році (на сьогодні Мезїіе З.А. належить 96,96% акцій), компанія Nestle провела ряд реформ, врахувавши як регіональні економічні та соціальні процеси, так і глобальні, що відбуваються у світовій економіці.  Традиційно щороку підприємство впроваджує у виробництво 25-40 нових та 40-70 удосконалених продуктів.

 

Протягом 10 років на розвиток та модернізацію виробництва було витрачено понад 60 млн. дол. Серед наймасштабніших проектів:

- будівництво дистрибуційного центру в Малехові (інвестовано близько 8 млн.дол.);

- введення в експлуатацію нових сучасних лабораторій: аналітичної, мікробіологічної та патогенної;

- нова лінія з виробництва вафель;

- нова дільниця з підготовки шоколадних мас та фасовки з оригінальним технічним рішенням - спіральним конвеєром;

- нова потужна лінія з виробництва шоколадної продукції;

- реновація лінії, що продукує популярні «Стожари»:

- нові лінії з виробництва цукерок «Спарта» та батончиків «Уоп»;

- сучасна дільниця з виготовлення кулінарних приправ.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ