Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів’яни виграли чемпіонат Карпат з болдерінгу-скелелазіння

1/2
Переможцями чемпіонату Карпат з болдерінгу стали Старун Роман з м.Стрий та Василенко Наталя зі Львова Про це повідомили організатори.

12-13 червня, на скелях Довбуша, що поблизу с. Бубнище Івано-Франківської області, відбулись змагання зі спортивного скелелазіння на природному рельєфі імені видатного альпініста України Ігоря Шарабуру.

Участь узмаганні взяло понад півсотні осіб. На чемпіонат приїхали гості з Польщі. Спортсмени демонстрували свою майстерність у вмінні вилізти без страховки на невеликі камені, заввишки від трьох до п’яти метрів. Цей вид скелелазіння називається болдерінг і в останні роки активно розвивається у Європі..

"Підготовка таких змагань є достатньо складною та вимагає великого скелелазного досвіду.Адже необхідно не лише ретельно підготувати скелю і зробити її безпечною для спортсменів, але й зуміти виявити складні та цікаві лінії, по яких можливо здійснити сходження", - розповідає Сергій Красовський. Він та Євген Графов, члени львівського Гірського клубу "Екстрем", готували завдання для спортсменів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ