Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львовом пройшла хода учасників фестивалю вертепів

8-9 січня на площі перед Львівською оперою відбувався уже Третій фестиваль вертепів. Як і у рік свого заснування, фестиваль проводиться спільно зі святом пампуха. До участі в ньому було запрошено львів'ян та гостей міста, народні та театральні колективи, ансамблі, театри та музики.

Дійство розпочалося святковою ходою вертепів та звіздарів від Площі Ринок до сцени встановленої перед Оперним театром. Участь в параді взяли десятки колективів одягнені у традиційне українське вбрання з різдвяною атрибутикою. Подекуди на традиційному вбрані можна було побачити символи ЄВРО-2012, що пройде цього року у Львові. Зокрема на одній з святкових звізд був напис «UEFA POLAND-UKRAINE», а на її променях нанесені прапори усіх країн учасників футбольної першості Європи.

Продовжився фестиваль на сцені поряд головної ялинки міста. Колективи протягом двох днів представили городянам та гостям міста свої різдвяні вистави. Усі виступи ґрунтуються не тільки на традиціях, але й на авторських сценаріях, які дозволять усім глядачам та учасникам дужче зануритися у святковий настрій різдвяного міста.

Фото - Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ