Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ми приєднуємось до програми СОТ по держзакупівлях, - міністр економічного розвитку відвідав "Електрон"

9 червня Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус спільно з керівництвом Львівської області відвідав львівське підприємство "Електрон" та ознайомився з виробництвом сучасних трамваїв.

Міністр зазначив, що можна приймати хороші закони в Києві, котрі не будуть впроваджуватись в життя на місцях. "Останнім часом багато їздимо регіонами. На минулому тижні були в Одесі, сьогодні - у Львові, в четвер їдемо в Чернігів. У Льові вже зустрілись з головою ОДА, з мером міста, окремо - з трьома різними групами підприємців, і ось приїхали на Електрон. В нашій країні є продукт, котрий користується попитом закордоном", - розповів  Айварас Абромавичус.

За його словами Україні потрібно прискоритись з переходом до європейських стандартів. "В нас застарілі стандарти, котрі не відповідають європейським. Деякі контори сертифікації не отримали європейської акредитації тож виникають численні перепони", - зазначив міністр.

Ключовим завданням для міністерства є реформування сфери державних закупівель. Так, міністр зазначив, що відповідний законопроект уже пройшов  погодження у Кабінеті Міністрів та готовий до голосування у Верховній Раді. "Одночасно ми приєднуємось до програми СОТ по держзакупівлях. Це тривалий процес, однак до кінця року зможемо його завершити. Це дозволить нашим виробникам мати доступ до держзакупівель в інших країнах", - додав Айварас Абромавичус.

Таким чином перед українськими компаніями, в тому числі підприємством "Електрон", відкриються двері на світовий ринок. "Директор підприємства (директор "Електрону" - Юрій Бубес) мені розповів, що продукцією концерну цікавляться в Естонії, Латвії, Румунії. Переважно йдеться про електробуси. Тож маємо надію, що будемо мати багато замовлень", - висловив сподівання міністр.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.
.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ