Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Самбірщині поховали Героїв

У місті Самбір, що на Львівщині територіальна громада зустріла трьох військовослужбовців інженерного полку, які 31 серпня цього року загинули в боях з терористами на сході країни, повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

Траурний кортеж, що прибув Дніпропетровська зустрічали близькі та рідні загиблих, тисячі жителів міста й навколишніх сіл, міський голова Тарас Копиляк, голова Самбірського-Дрогобицької єпархії української греко-католицької церкви отець - мітрат Василь Митник, священнослужителі церков Самбірщини, особовий склад військових частин гарнізону.

На площі Пам’яті за загиблими святі отці відправили панахиду під час якої із словами скорботи та повчальною проповіддю до батьків, рідних загиблих воїнів та усіх присутніх звернувся настоятель храму Івана Хрестителя отець Ігор Поливка.

Позатим, під вигуки "Герої не вмирають!, Слава Україні!, Героям Слава!", бойові побратими понесли на руках труни із загиблими до зали органної та камерної музики, у якій і продовжилося прощання із Героями сучасності.

Дорогою до місця останнього спочинку, тіла солдатів Володимира Дорошенка, Андрія Струся та Ігоря Бжостовського занесли до рідної військової частини.

Виступаючи перед присутніми командир частини висловив щирі співчуття родинам загиблих Героїв, подякував батьками за справжніх чоловіків – патріотів своєї Батьківщини.

«Вони були справжніми патріотами нашої держави, понад усе любили своїх рідних та близьких. Стали професійними військовими і, в годину небезпеки, віддали за усіх нас найдорожче – життя. Хай земля їм буде пухом, а слава про їх звитягу ще довго лунатиме у віках. Ми завжди пам’ятатимемо їх!», – зазначив офіцер.

Поховали Солдатів, за рішенням батьків, на місцевому кладовищі у братській могилі під звуки Державного Гімну України та залпи салютної команди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ