Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Незаконні збройні формування ОРДО знищують житло мешканців Мар’їнки

Незаконні збройні формування ОРДО розпочали цілеспрямовані обстріли житлових кварталів Мар’їнки. Українська сторона СЦКК вже повідомляла про руйнування, які зазнав цей населений пункт вночі 15 жовтня. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй офіційній сторінці.

З 15 на 16 жовтня ворог посилив інтенсивність артилерійського та мінометного вогню: крім приватного сектору у приціл вже потрапили багатоповерхівки та адміністративні об’єкти.

Так, по проспекту Дружби 122-мм артилерійський снаряд влучив у п’ятиповерхівку. Значних пошкоджень зазнали зовнішня стіна будинку, сходинкова клітка та квартири з третього до п’ятого поверхів. Також по цьому ж проспекту від розривів артснаряду калібром 122 мм та міни калібром 120 мм пошкоджено господарчі будівлі та зовнішні стіни, вікна адміністративного будинку пожежного підрозділу 72 ДПРЧ.

По вулиці Лісовій руйнувань зазнало Мар’їнське комунальне підприємство «Промінь». До цього підприємства «завітала» 120-мм міна, уламки якої пошкодили автомобільну техніку, зовнішню стіну ангару, вікна адміністративних будівель. Трохи далі, по цій же вулиці, ще одна міна калібром 120 мм наробила збитків на двох подвір’ях – пошкоджено огорожу, що розділяє територію двох будинків, дахи та зовнішні стіни житлових та господарчих будівель.

Від мінометного вогню також постраждали три подвір’я по вулиці Урожайній. Тут житлові будинки та господарські споруди зазнали різних ступенів руйнувань.

Слід зазначити, що таких руйнівних обстрілів житлового сектору міста Мар’їнки НЗФ ОРДО не робили з кінця серпня поточного року. Можна зробити припущення, що зараз керівництво ОРДО розпочинає новий виток тиску на мирне населення Донбасу, аби змусити Збройні Сили України піддатися на цинічні ворожі провокації і відкрити вогонь у відповідь.

Військовослужбовці української сторони СЦКК всі ці випадки порушення режиму припинення вогню та використання бойовиками НЗФ ОРДО заборонених Мінськими домовленостями видів озброєння ретельно задокументували і передали матеріали фотофіксації представникам спеціальної моніторингової місії СММ ОБСЄ в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ