Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В ОРДЛО через обрив каната на шахті загинули дев'ять гірників - правозахисник

На шахті “Червоний партизан” в ОРДЛО загинули 9 гірників.
Фото Олена Ляхович

Про це у вівторок повідомив колишній представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей, правозахисник Павло Лисянський, передає УНН.

Вказано, що кліть вертикального стовбура шахти “Червоний партизан” транспортувала гірників, які працювали у третю зміну, проводився спуск шахтарів, у цей момент стався обрив транспортного каната. Також не спрацював “парашут” — ця страховка передбачена на випадок обриву каната, система є основною в шахтах, де працюють вертикальні стволи.

“9 осіб загинуло, 19 отримали травми різного ступеня тяжкості, з них троє у важкому стані. В основному люди отримали переломи. 25 осіб було в кліті, і троє стояло в приствольному дворі шахти (гірнича виробка). Ці троє осіб теж отримали травми”, — повідомив Лисянський на своїй сторінці у Facebook.

Зазначено, що в шахтній кліті допускається, аби перебувало не більше, ніж 12 осіб.

“За інформацією з профспілкових джерел ОРДЛО, на шахті економили електрику, щоб не пускати шахтну кліть двічі і не витрачати електрику, для цього набивали шахтну кліть до відмови. Станом на 2 ночі 7 вересня тіла всіх загиблих не підняли на поверхню”, — додав Лисянський.

За попередньою інформацією, основною причиною трагедії стала зношеність транспортного каната, систематичні перевантаження в перевезенні людей по шахтному стовбурі, несправність системи безпеки при аваріях у вертикальних стволах при транспортуванні людей і вантажів. Мав спрацювати так званий “парашут”, який би запобіг трагедії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ