Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ПАТ "Львівобленерго" звинувачує в аварійних відключеннях "складну ситуацію в країні"

Цьогоріч ліміт електроенергії для Львівщини зменшили на 100 мегават. Аби зберегти цілісність енергосистеми України та уникнути повної зупинки живлення, ПАТ "Львівобленерго" застосовує графік аварійних відключень. Стабілізацію ситуації обіцяють після 5 грудня, коли закінчиться ремонт одного з енергоблоків на Запорізькій Атомній Електростанції. Про це заявив під час прес-конференції Володимир Романишин, технічний директор ПАТ «Львівобленерго».

"Вимкнення електроенергії відбуваються по всій Україні, аби зберегти цілісність енергосистеми. Для цього ми застосовуємо графік аварійних вимкнень. Це перелік ліній електропередач, які ми почергово вимикаємо, аби зменшити споживання. Ми їх повинні вимкнути в разі виникнення аварійно дефіциту електроенергії в мережі", - зазначив Володимир Романишин.

Відповідаючи на запитання журналістів, він зазначив, що ліміт споживання електроенергії був зменшений на 100 мегават порівняно з минулим роком та склав 773 мегавати. "Ми споживаємо більше. Тобто, ми часто використовуємо електроприлади, без яких по великому рахунку можна обійтись", - додав він.

За словами представників ПАТ "Львівобленерго", вони не можуть попередити населення заздалегідь про відключення електроенергії.

Стабілізацію ситуації прогнозують після п’ятого грудня, коли після планового ремонту одного з енергоблоків на Запорізькій АЕС вона запрацює на повну потужність. "Нестача електроенергії пов’язана з складною ситуацією в Україні, ми повинні поставитись до цього з розумінням", - додав Володимир Романишин.

Відповісти на запитання чи продовжує Україна постачати електроенергію в Крим, а також назвати обсяг електроенергії, котрий Україна продовжує експортувати в країни Європи, представники ПАТ "Львівобленерго" відмовились, посилаючись на те, що не володіють достовірною інформацією.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ