Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під стінами Львівської ОДА автомобілісти заблокували дорогу: вимагають скасувати утилізаційний збір

Сьогодні, 14 квітня, близько півсотні автомобілів заблокували дорогу перед Львівською ОДА. Пікетники вимагають скасувати утилізаційний збір та акциз на переобладнання автівок.

На машинах наклеєні написи «Відміна акцизного податку на переобладнання автомобілів», «Відміна бандитських законів для авто бізнесу», «Авто не розкіш», «Скасування утилізаційного збору та акцизного податку на переобладнання автомобілів».

Як розповів координатор акції автомобілістів Степан Кулька, люди вимагають, щоби голова Львівської ОДА Ірина Сех зв’язалася з Турчиновим і з’ясувала, чому він донині не підписав відповідного закону.

Нагадаємо, 27 березня Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу України, що передбачають скасування утилізаційного збору та акцизу з переобладнання транспортного засобу. За це рішення проголосувало 227 нардепів. Законом скасовано сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та звільнено від оподаткування акцизним податком операції з переобладнання ввезеного на митну територію України непідакцизного транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ